The grey woman

His love was shown fitfully, and more in ways calculated to please himself than to please me. I felt that for no wish of mine would he deviate one tittle from any predetermined course of action. I had learnt the inflexibility of those thin, delicate lips; I knew how anger would turn his fair complexion to deadly white, and bring the cruel light into his pale blue eyes.

ElizabethGaskellThe grey woman är skriven av Elizabeth Gaskell år 1861. Den handlar om Anna, en vacker ung kvinna som något motvilligt gifter sig med en charmig aristokrat och upptäcker att hennes man dödat sina tidigare fruar. Det verkar även som om han vill döda henne också.

Woman1860Det var en kort bok (2 timmar och 12 minuter lång på LibriVox) som var mycket spännande och lite sådär lagom läskig. Intrigen och stilen var väldigt annorlunda de andra som jag har läst av Gaskell, men inte på något dåligt sätt.

Betyg: 3/5

One Reply to “The grey woman”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s