Morden på Mangle Street

Det går an att begå misstag med en eller annan prostituerad, men om man ska hänga en biskop är det bäst att vara riktigt säker på sin sak. 

KasasianMarch Middleton flyttar in hos detektiven Sidney Grice i London då hennes far dött och Grice har lovat att ta hand om henne. Året är 1882 och March är allt annat än en vanlig victoriansk ung kvinna så hon tar genast chansen att följa med Grice på hans uppdrag.

Det första fallet är en ung fru som mördats på ett synnerligt brutalt sätt medan mannen påstod att han sov i rummet intill. Trots att alla bevis pekar på honom hävdar han sin oskuld och March är en av de få som tror honom.

YoungVictorianLadyMordenMangle Street av M.R.C. Kasasian var en bok helt i min smak. Spännande och klurig, lite läskig och samtidigt humoristisk. Jag tyckte mycket om March som var lite av en gåta som man fick veta mer om lite i taget. Och Mr Grice som var så intressant och samtidigt frånstötande på många sätt.

Betyg: 4/5

4 thoughts on “Morden på Mangle Street

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s