I helgonens värld

Herre, visa din väg

och gör mig villig att vandra den

Heliga Birgitta

IHelgonensVärldI helgonens värld är en barnfaktabok som handlar om femton katolska helgon från 200-talet till nu. Den är skriven av Anna Dunér och illustrationerna har Andréa Räder gjort. De var väldigt trivsamma och fina. Kapitlen är korta även om det är mycket information.

Varje kapitel inleds med att man kommer direkt in i helgonets liv och sedan får man veta om dennes liv från födelse till död. Detta var väldigt bra för det hjälpte till att fånga barnens intresse. Till exempel att höra att Jeanne D’Arc ledde en armé trots att hon var en ung flicka fick dem nyfikna på henne då de aldrig hört talas om henne förut. Det var inga problem för dem att fokusera på det jag läste sedan.SaintsCollage

Några av helgonen i boken är Lucia, Ansgar, Franciskus av Assisi, Birgitta av Vadstena, Thérèse av Lisieux, Maximilian Kolbe och Moder Teresa. Många av mina favoriter alltså, men även flera som jag bara kände igen namnen på och som det var roligt att få lära mig mer om.

Tyvärr verkar den vara slutsåld och jag kunde inte hitta den på Bokbörsen heller annars hade jag gärna köpt den. Men den finns ju på biblioteket så jag kommer med all säkerhet låna den igen.

Betyg: 5/5

One Reply to “I helgonens värld”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s