L.M. Montgomery

Finns det en numera avliden författare som du skulle vilja hedra? Vem och varför i så fall?

LucyMaudMontgomeryJag skulle vilja hedra många författare, men speciellt Lucy Maud Montgomery som jag tycker var en fantastisk författare. Oerhört produktiv och med en förmåga att beskriva både karaktärer och miljöer på ett sätt som gjorde texten levande. Och vacker.

Dessutom var hennes privatliv intressant då hon vid sidan av sitt skrivande var prästfru och skötte alla de plikter som tillhörde den rollen. History Chicks har precis gjort ett väldigt bra avsnitt om Mauds liv.

 

4 thoughts on “L.M. Montgomery

  1. Jag älskar också Montgomery 🙂 Jag har bloggat så ofta om henne att jag beslöt att lyfta fram Selma i stället. Visst har du väl hittat hennes noveller på Gutenberg? Jag blev så förtjust när jag insåg att de samlat ihop många e-volymer med noveller, mycket flera än de futtiga samligar som getts ut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s