Den flammande skuggan

– Vi kan knappast avfärda någon bara för att de inte tycker om bakverk, George.

– Det kan vi visst. I mina ögon är det en omoralisk handling att vägra äta kaka.

StroudSkugganLucy har arbetat som konsult i fyra månader när Lockwood helt oväntat knackar på dörren till hennes lilla lägenhet. Han vill att hon ska vara med på ett jobb som kommer att ta en eller två nätter och efter viss tvekan tackar hon ja. Samtidigt har hon börjat undersöka en grupp reliksamlare, vilket visar sig vara direkt livsfarligt och gör att hon snart måste be Lockwood & Co om hjälp. Inom några dagar har de fått flera mäktiga fiender.

Detta var en riktigt bra bok! Spännande, nyskapande och samtidigt med en trygg mysighet som var en ren fröjd att få uppleva igen. Kanske var det schismen mellan Lucy och de andra som gjorde Den flammande skuggan så bra för jag längtade så efter att allt skulle bli bra mellan dem igen.StroudLockwood.png

Nästa, och tydligen den sista boken i serien, kommer på engelska i september. Den har titeln The empty grave och följ inte den här länken om ni inte läst ut Den flammande skuggan för den innehåller spoilers..

Betyg: 4/5

One thought on “Den flammande skuggan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s