Draksången

– Nea är den som måste rädda världen, förklarar Agata. Stenen säger att hon kan klara av det. 

– Om allt händer i rätt ordning, säger Reseda. Bara då.

JoSalmsonNea är på flykt med stjärnstenen och hon har oddsen emot sig. Mäster Fenel har spridit ut att hon är en demonflicka och Häxmästarens krigare jagar henne. Men det stora problemet är att en invasion kan ske när som helst. Hon måste snabbt ta sig till huvudstaden Demar för att få hjälp. Men kommer de att lyssna på henne?

Jag har längtat jättemycket efter att få läsa Draksången av Jo Salmson för jag gillade verkligen Stjärnstenen. Dessutom trodde jag att den skulle komma ut i maj -16 så det blev en extra och oönskad väntan. Och sedan, när den publicerats, fick några andra böcker förtur så blev jag så glad över resumén som var inflätad i första kapitlet. Både jag och barnen behövde den för att friska upp minnet.GirlHorseFantasy

Jag tyckte den var bra, men inte i samma klass som Stjärnstenen. Det kändes som om det dröjde för länge innan det verkligen blev spännande, men jag tyckte väldigt mycket om vänskapen mellan Nea och Bann och hur karaktärerna från serien Drakriddare flätades in i handlingen. Men det kan  vara en bra idé att läsa den serien först för Draksången avslöjar hur den kommer sluta.

Betyg: 3/5

One thought on “Draksången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s