Lyrans sommarenkät

1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?

Jag brukar läsa mer.

2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?

 

LadyReadingWindowNej, jag läser inget speciellt utan det blir mer av samma sak.

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter osv.

I vardagsrummet i stugan medan regnet trummar mot taket och gruset i grusgången utanför. Det är lite kyligt inomhus så jag har tänt en brasa i kakelugnen. Det knäpper och sprakar från vedträna emellanåt och det luktar lite rök. Jag sitter i den stora fåtöljen med en bra bok och på bordet intill står en stor kopp kaffe. Jag har en filt om knäna.

4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?

WomanReadingSea

Något lättläst, som en feelgood-roman eller en deckare. Böcker som kräver eftertanke brukar inte funka för mig för är jag på stranden så måste jag hålla koll på barnen i vattnet också. Även om tre andra vuxna i sällskapet har koll så känner jag att jag måste övervaka ända sedan sonen välte upp och ned med en badring som han hade runt midjan (han fastnade med huvudet ner och kunde inte ta sig tillbaka, men maken var som tur vad intill).

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!

 

Jag är inte helt säker på att Den hemliga trädgården av Frances Hodgson Burnett utspelar sig helt på sommaren, men den är väldigt bra och ger en fantastisk känsla av hopp.

2 thoughts on “Lyrans sommarenkät

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s