Och vad har det med mig att göra?

Släkten vill inte veta av något och har aldrig ifrågasatt Margits roll, pressen vill sätta rubriker om den blodtörstiga grevinnan, och invånarna i Rechnitz vill sopa alltihop under mattan.

BatthyanySacha är uppvuxen i Schweiz, men hans släkt kommer ursprungligen från Ungern. En dag visar en kollega en artikel som handlar om hans tant Margit. ”Vad har du för släktingar egentligen?” frågar hon och Sacha blir mer än förvånad. Varför har han aldrig hört ett ord om detta förut?

Det blir startskottet på ett sju år långt sökande som för honom världen över. För att få reda på vad som hände på den där festen i slutet av mars då 180 människor miste sina liv. Och vad släkten har för mer lik i garderoben.

192rechnitz_041
Minnesmonument vid familjegodsets ruiner

Jag hade faktiskt glömt att jag lånat Och vad har det med mig att göra egentligen?, men sedan lyfte jag på en fantasybok, som jag trodde att jag var sugen på att läsa, och började bläddra i den. Sedan var jag fast.

Gillade både författarens personlighet och funderingar samt bokens upplägg. Hans funderingar kring hur ens släkts förflutna var väldigt intressant och gripande. Att han kände att han kanske, om han inte spelade sina kort rätt, skulle klassas som förövare på grund av vad hans släkt gjort.

Betyg: 4/5

2 Replies to “Och vad har det med mig att göra?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s