Lady midnight

”Turn out your pockets or I´ll rip off one of your horns and shove it where the sun doesn´t shine.”

The fey looked puzzled. ”Where does the sun not shine? Is this a riddle?”

Emma gave a martyred sigh and raised Cortana.

CassandraClareCover

Emma Carstairs, som vi mötte i City of heavenly fire, är inte längre ett barn utan en arton år gammal stenhård shadowhunter som dessutom är Jules parabatai. Men kanske är det så att hennes känslor för honom är mer än vänskapliga trots allt.

Hon har aldrig köpt förklaringen att det var Sebastian som dödade hennes föräldrar och när det börjar dyka upp döda kroppar som någon skrivit demoniska runor på måste Emma undersöka det. Trots att hon egentligen inte får.

JulesEmmaCassandraClare Cassandra Clare är verkligen duktig på att beskriva känslor och den här boken har ett större djup än hennes tidigare. Det handlar bland annat om sorg, skuld, tortyr och plikt och hur man kan hantera detta. Om att vara bunden av löften och regler som givits av fel anledning. Men även om autism och psykisk sjukdom och tabun kring detta.

Lady Midnight blåste verkligen liv i Shadowhunterserien igen och det gjorde mig så glad. Det är en vuxnare bok, men med karaktärer som är precis lika lätta att tycka om som i de andra böckerna (och flera av dem förekommer i den här boken också). Lord of shadows släpptes häromdagen, 27/6, och jag är väldigt sugen på att köpa den för att få se hur det går. För slutet var så bra!

Betyg: 4/5

2 Replies to “Lady midnight”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s