The secret garden

And the secret garden bloomed and bloomed and every morning revealed new miracles.

BurnettSecretGardenMary föddes i Indien av rika brittiska föräldrar som var mer intresserade av societetslivet än att umgås med sin dotter. De indiska tjänarna måste göra som hon vill, vilket gör henne bortskämd och ouppfostrad. När koleran sprids och alla runt Mary dör glöms den lilla flickan bort i sin barnkammare och hittas först efter ett par dagar.

Hon skickas till sin enda släkting; farbrodern Archibald Craven som bor på Misselthwaite Manor i Yorkshire. För att ha något att göra börjar hon undersöka trädgårdarna och får snart höra talas om att det ska finnas en gömd trädgård som ingen får gå in i. Mary fascineras av naturen runt sig och hur den förändras när våren närmar sig. För första gången i sitt liv får hon arbeta och snart har hon fått många vänner.

RosesFlowerWallThe secret garden/Den hemliga trädgården är skriven av Frances Hodgson Burnett och gavs ut 1911. Jag läste den när jag var yngre och tyckte mycket om den och den här gången lyssnade jag på den medan jag grejade i trädgården. Och det var så passande för bokens beskrivningar av naturen är underbara! Den del av boken när trädgårdens småfåglar delade med sig av sina funderingar var fenomenal!

Roundhill-Cottage-GardenDet är något speciellt med den här typen av böcker. De är så hoppfulla och förnuftiga och tron på att frisk luft och ett hopprep (eller att klättra uppför alpen som i Heidi) ska lösa alla problem är härlig. Det gör gott för själen att läsa dem och att se hur Mary och hennes vänner utvecklas. Dessutom fick boken mig att vilja fylla trädgården med rosor!

Betyg: 5/5

4 Replies to “The secret garden”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s