Her royal spyness

That’s a dashed unpleasant blow to a chap after he’s come all the way from Scotland on a beastly cold train. 

RhysBowenSpyness

Året är 1932 och bristen på förmögenhet och friare gör att 21-åriga Georgie, Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie nummer 34 i tronföljden, har dåliga framtidsutsikter. Men när valet står mellan att vara obetald guvernant till sin brorson eller att gifta sig med någon högfärdig adelsman får hon nog. Hon lämnar godset i Skottland och beger sig till London för att ta kontroll över sin framtid. Och oavsett vad hennes släktingar tycker om saken, inklusive kungafamiljen, så tänker hon hitta sin egen väg. Även om det innebär att leva på bönor i burk.

1932brideHer royal spyness är skriven av Rhys Bowen och jag hörde talas om den av Timmerie Millington på podcasten Trending. Boken är rolig, charmig och lite så där lagom mysig santidigt som det händer en hel del omvälvande och spännande saker. Det är lätt att tycka om den slagfärdiga Georgie och Bowen fångar tidsandan oerhört bra. Boken gav definitivt mersmak.

Betyg: 3/5

3 Replies to “Her royal spyness”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s