Surprised by truth

 

When he made the sign of the Cross, I knew he truly jumped ship. My heart sank. ‘Poor Scott,’ I groaned inwardly. ‘The Catholics got to him with their clever arguments.’

PatrickMadrid.png

Surprised by truth av Patrick Madrid innehåller elva personers berättelser om varför de konverterade till katolicismen. Boken gavs ut redan 1994 och har sedan dess fått flera uppföljare. Flera av de intervjuade är numera kända författare och föreläsare inom katolsk apologetik.

Berättarna blandade humor med allvar och mycket teologi. Det var intressant att få följa deras resa till katolska kyrkan och hur de brottades med sina fördomar, protestantiska läror och personliga problem.

jesusofnazarethDet var flera riktigt bra kapitel, men jag tyckte bäst om James Akin, Julie Swenson, Tim Staples och Al Kresta. Just det kompakta hatet mot katolska kyrkan inom vissa protestantiska inriktningar var lite förvånande för mig, även om jag stött på det lite på nätet (om hur katoliker inte är äkta kristna bland annat).

Jag har väntat på att den här boken skulle bli tillgänglig här i Sverige, för att slippa köpa den från amazon, och jag verkar inte ha varit den enda för strax efter att jag fått mitt exemplar från Bokus försvann den från deras sida igen. Men den finns på Adlibris.

Betyg: 4/5

One Reply to “Surprised by truth”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s