Victoria

‘An eighteen-year-old girl who is barely out of the schoolroom, with a made-up name. I have never heard of anyone called Victoria. It´s preposterous.’

GoodwinCover

Daisy Goodwins roman Victoria handlar om 1800-talets stora brittiska drottning som blev regent som artonåring och sedan regerade i 63 år. I boken får vi först möta Victoria en tid innan hon blev drottning och sedan får vi vara med under hennes första år då hon försöker lära sig sitt yrke.

Det är  inte helt lätt för Victoria då hon är oerfaren efter sin överskyddade barndom och dessutom är det svårt att veta vem hon kan lita på. Allt hon gör granskas skoningslöst och det dröjer inte länge förrän jublet byts i burop.

YoungQueenVictoriaDetta var en riktigt bra roman! Den är spännande, tidseran är intressant och återgivningen känns väldigt levande och äkta. Man får verkligen komma den unga Victoria inpå livet.

Goodwin har använt sig av Victorias dagböcker för att återskapa hennes ungdomstid. Hon har skapat tv-serien med samma namn. Jag har läst boken på engelska och jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning så jag får följa denna intressanta persons liv i Goodwins tappning. Och hon skriver just nu på säsong två av serien så då kanske det blir en bok också om vi har tur.

Betyg: 4,5/5

2 Replies to “Victoria”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s