Tvillingarna Tempelton får en idé

Tom T. Tom log. 

Medan han ler ska jag förklara vad en ”prototyp” är för något. Såvida du inte redan vet det, förstås. Gör du det? Jaså, det gör du? Utmärkt. Då kanske du kan tala om för mig vad det är?

Jag märker att du inte säger något. Nåväl.

EllisWeinerAbigail och John är tolv år och lever med sin pappa som är professor och uppfinnare. Deras mamma har nyss gått bort i sjukdom och pappan bestämmer sig att de ska flytta. Men i den nya staden möter de en person som hyser agg till dem alla och är beredd att göra vad som helst för att få hämnd.

Tvillingarna Tempelton får en idé är skriven av Ellis Weiner och det är en lite annorlunda bok. Kanske mest för att berättaren utför sitt jobb mycket motvilligt och tar många chanser att läxa upp läsaren, vilket märks i citatet ovan. Det finns även ett kort quiz i slutet av varje kapitel.

TempletonEllisWeinerDet är en oförutsägbar bok som var både spännande och rolig. Illustrationerna var riktigt snygga! Jag tror att mina barn tyckte att den förtjänade ett högre betyg, men den får en trea av mig. Det finns en uppföljare som avslutar serien och det sistnämnda gör mig lite besviken för jag hoppades på många böcker om detta tvillingpar.

Betyg: 3/5

One thought on “Tvillingarna Tempelton får en idé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s