Happysad

Förra helgen skrev jag om hur vi hoppades att vår katt Elsa var gravid och nu syns det tydligt att hon är det! Magen är lite rundare, spenarna är svullna och ömma samt att hon blivit lite mer vaksam på omgivningen samtidigt som hon känns nästan loj. Hon verkar må väldigt bra, vilket är roligt. ElsaCatPregnant

Det är fantastiskt hur hon, som inte kan veta vad det är som händer henne, ändå har instinkten att hon måste vara försiktig, att hon har någon att beskydda. Vi vet inte säkert när befruktningen skedde, men det var i slutet av juli så då borde förlossningen bli i början av oktober. Det hela är så spännande för jag och barnen har aldrig varit med om detta förut.

SvärsonenDet ska bli väldigt kul att se om ungarna blir lika Elsa eller Svärsonen (en vild med kelig katt runt stugan som först snodde våra katters mat och jagade dem, sedan uppvaktade Elsa och avslutade med att lägga gåvor i form av döda fåglar utan huvud överallt där vi vistades). Jag tyckte inte om honom först, men nu tycker jag han har sin charm.

Samtidigt är Sigge dålig och har njursvikt och blodiga diarréer. Veterinären tror att det kan finnas tumörer i buken, men vi vill inte göra en massa undersökningar för han blir så rädd då. Han är 17,5 år och har haft ett bra liv. Nu ska vi se till att den sista tiden, hur lång den nu blir, är så bra som möjligt.

One thought on “Happysad

  1. Glädje och sorg i samma inlägg, lite som livet i stort med andra ord.
    Grattis till gravid katt! Då har ni något fint att se fram emot – och en del jobb 😀
    Hoppas verkligen att Sigge får en bra sista tid. Min hund hade tumörer i buken och det blev ett väldigt lugnt och fint avslut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s