Gandalf

Det har varit för mycket död de senaste åren och igår ringde veterinären för att meddela att en vänlig person lämnat in en svartvit påkörd katt. På insidan av det röda halsbandet hittade hon mitt nummer (använd permanent penna). Det var Gandalf.

gandalf

Jag och Maken köpte Gandalf från en gård utanför Vara hösten 2001 när vi nyss flyttat ihop. Han var långbent, mager och busig. Sigge tog sig an honom och sedan dess var de bästa vänner. Efter att Gandalf blivit dubbelt så stor som lille Sigge såg det extra sött ut när han tvättade sin ”son”. I gengäld försvarade Gandalf sin ”pappa” när grannkatterna var uppstudsiga. Men det var de inte många gånger för Gandalf satte dem snart på plats.

Men nu är han borta och Sigge har letat oroligt här hemma och sett så där bekymrad ut på ögonen. Och vi vet att han snart är borta också. På ett sätt var det lite skönt att Gandalf dog så här för på så sätt slapp vi fatta beslutet att avliva honom. Och döden var ögonblicklig så han led aldrig. Han var 16,5 år, hade dåliga tänder samt både diabetes och artros. Han hade säkerligen ont i sina ben som blivit allt mer sneda och krumma de senaste åren. Han levde egentligen på övertid.GandalfCollage

Maken sa att han önskade att Gandalf kunnat få leva för evigt eller i alla fall lika länge som oss människor för ett katt- eller hundliv går alldeles för fort. Gandalf var så klok, tillgiven och härlig att han var i en helt egen klass. Lugn och tålamodig med barnen och en tröstande, kelig vän när man var ledsen. Han hade ett långt och lyckligt liv. Hjälp, vad vi kommer sakna vår lille trollkarl!

KittenCatHeart

Stort tack till medlemmarna i facebookgruppen Försvunna/Upphittade katter i Falköping och Caroline hos Distriktsveterinärerna som tog hand om Gandalf!

2 thoughts on “Gandalf

  1. Så sorgligt men samtidigt fint inlägg. 16,5 år är en ansenlig ålder.
    Ett hund- eller kattliv går i sanning för snabbt, har tagit bort två hundar med femton års mellanrum och samtidigt som man vet om att det inte varar för evigt är det så sorgligt när det måste ske – eller, som i ert fall, blir bestämt åt er.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s