Onda sagor

O tvivel som vill bryta mig ner! Vad gör oss så fattiga och förnedrade som du.

PärLagerkvistOnda sagor är en novellsamling av Pär Lagerkvist som först gavs ut 1924, men som nu kommit ut på nytt. Den består av elva korta noveller som samtliga har en ödesdiger ton i sig. I de flesta av dem fanns det något som fastnade i mitt minne och skavde som en tagg. Ett obehag med ett visst mått av sanning i.

Det går på ett kick att läsa boken och den fick mig att vilja läsa mer av Lagerkvist. Jag har bara läst några få titlar av honom, men ingen av dem har varit dålig och trots att det var flera år sedan minns jag dem alla väl. Även de hade den där taggen som sitter kvar i mig.

Betyg: 4/5

One thought on “Onda sagor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s