Dolt i mörker

”Men han sitter ju och sover.”

”Och du kallar dig kriminalare! Han har en kniv i bröstet.”

EllyGriffithsNär man hittar ben på en byggarbetsplats under jorden får Ruth gå ner i tunnlarna och undersöka dem. Först tror hon att de är medeltida, men snart visar testerna att de är nutida vilket innebär att Nelson och hans kollegor måste kontaktas.

Men de har redan fullt upp med uteliggare som försvinner utan vare sig förklaring eller spår. Och det dröjer inte länge förrän en av de hemlösa mördas. Samtidigt är det bara början på problemen i staden.

Och mitt i kaoset finns Ruths och Nelsons trassliga relation och hans hemliv som blir allt mer komplicerat.

Dolt i mörker av Elly Griffiths var helt otroligt spännande! Intrigen var komplicerad och jag hade inte en chans att lista ut vem som var skurken. Och jag som har klaustrofobi fick rysningar av beskrivningarna av de trånga utrymmena.

ChalkMineGriffiths

Under hela läsningen satt jag som på nålar angående hur det skulle gå för Ruth och Nelson. Skulle något äntligen hända mellan dem eller skulle de fortsätta vara olyckliga? Eller som Ruth själv uttryckte sig i boken: hon är hellre ensam om hon inte kan få den man som hon vill ha. Och jag är snudd på kär i detta härliga gäng av karaktärer som är så roliga, kärleksfulla och mänskliga.

Det enda jag har att klaga på är ett faktafel angående aposteln Paulus. Han var inte romersk soldat innan omvändelsen på vägen till Damaskus utan romersk medborgare och farisé som förföljde de kristna väldigt nitiskt. Läs mer i Apostlagärningarna kapitel sex och framåt.

Betyg: 4,5/5

2 thoughts on “Dolt i mörker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s