Kilmeny of the orchard

The woods are never solitary–they are full of whispering, beckoning, friendly life. But the sea is a mighty soul, forever moaning of some great, unshareable sorrow, which shuts it up into itself for all eternity.

MontgomeryBookEric har precis blivit klar med sin collegeutbildning när han tar över en lärartjänst på Prince Edwards Island för att hjälpa en sjuk vän. Under sina vandringar i naturen möter han en vacker ung kvinna som spelar fiol, men när han försöker prata med henne flyr hon med skräck i blicken. Eric pratar med ortsbefolkningen och får veta att han stött på Kilmeny som vuxit upp mycket isolerad. Men nästa gång de möts börjar de prata och snart är Eric djupt förälskad.

Kilmeny of the orchard är skriven av L.M Montgomery och finns som gratis ljudbok på Librivox. Det är en gullig historia och ganska perfekt nät man vill ha något lättsmält och lite småmysigt.

Att alla personer är så negativa till att Eric vill gifta sig med Kilmeny på grund av att hon är stum är irriterande, men det var ju dåtidens inställning till människor med handikapp. Men att det blir ok bara för att hon är vacker irriterar mig något enormt. Och sen att hon kan tala utan problem trots att hon varit tyst i åratal är ju helt ologiskt.

Betyg: 3/5

One thought on “Kilmeny of the orchard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s