Glass houses

Yes. It had been a surprise. He hadn’t expected the visit.

As for what happened next, surprise didn’t begin to cover it.

LouisePennyCollage

Boken börjar med en rättegång där Gamache sitter i vittnesbåset och jag blev genast full av frågor om vad som hade hänt. Vem var mördaren? Vem var offret? Och vad är det som Gamache försöker dölja?

Sakta men säkert fick jag ledtråd efter ledtråd vad som hänt i Three Pines, lärde känna alla människor som var inblandade och vad Gamache gjorde på sitt nya arbete som chef för Sureté. För det är mycket som står och faller med mordrättegången. Mer än en brottsling kan gå fri om Gamaches plan misslyckas. Men hur många kan offras för att nå ett långsiktigt mål för det allmänna goda?

ZardoQuotePennySeaHouseMentalIllness.pngJag hade längtat efter Louise Pennys Glass houses, men när jag väl fick hem den tog det flera veckor för mig att läsa den. Inte för att den var dålig, utan på grund av nedstämdhet. Men den var otroligt spännande och samtidigt djup och poetisk. Precis det som jag förväntar mig av Pennys böcker och älskar med dem.

Och det blev många intressanta samtal mellan karaktärerna om skuld, samvetet, pliktetik och allt detta blandades med mordgåtans spänning, Pennys eleganta sätt att skriva och den underbara humorn mellan karaktärerna. En riktig pärla!

Betyg: 5/5

2 thoughts on “Glass houses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s