Barnen i Fatima

– Vilka rysliga dumheter du pratar! Precis som om Madonnan skulle uppenbara sig för en liten flicka som du!

– Men det gjorde hon, mamma! Hon gjorde det! Fråga Francisco! Han såg henne också!

MaryFabyanWindeattI år är det hundra år sedan Vår Fru av Fatima (Katolska Kyrkans titel på Jungfru Maria i denna uppenbarelse) visade sig ett flertal gånger för syskonen Jacinta och Fransisco Marto och deras kusin Lucia dos Santo mellan 13 maj och 13 oktober. De var ute och vallade får utanför staden Fatima i Portugal när de fick de första uppenbarelserna.

Jacinta och Francisco dog något år efter uppenbarelserna av spanska sjukan och de helgonförklarades den 13 maj i år. Lucia blev karmelitnunna och dog 2005, 97 år gammal. Hennes saligförklaringsprocess påbörjades 2008.

Barnen i Fatima skrevs av Mary Fabyan Windeatt, som skrivit många böcker om olika helgon och jag hoppas verkligen att Catholica Bokförlag kommer ge ut några av dem. Detta är en barnbok om det som hände i Fatima för hundra år sedan och i den får man följa det som barnen upplevde och hur det påverkade dem. Det är intressant att de möttes av så mycket kritik och hån när de berättade.

FatimaMaryJesus

Men det är en bra bok, både för barn och vuxna. Språket är bra och lättläst, kapitlen är lagom långa och den innehåller enkla svartvita, men fina illustrationer. Jag, som är konvertit, kunde på ett lätt sätt lära mig massor om uppenbarelserna från den här boken och nu tycker jag att jag har en mycket bättre överblick av det som hände och Vår Fru av Fatimas budskap.

Men det gjorde mig ont att Jacinta och Francisco dog såg unga och dessutom visste om att de snart skulle göra det. Men samtidigt blev jag än mer berörd av att Lucia blev lämnad ”ensam” kvar. Vilken saknad det måste varit och vilken kamp att fortsätta sprida det budskap som de fått!

Om du vill veta mer så rekommenderar jag denna vackra sida med massor av information på svenska.

Betyg: 4/5

One thought on “Barnen i Fatima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s