Lästorka

Har du några tips på hur man gör för att ta sig ut svackan?

BirdReadBookNaturePaintingFantasyVeckans helgfråga handlar om något som jag själv precis har haft och till viss del fortfarande har, men lästorkan har så sakteliga börjat ge med sig. Jag upptäckte att ljudböcker fungerade bra och jag har använt mig av Librivox. Då kunde jag läsa och pyssla med annat och behövde inte vara låst vid en fysisk bok. Det kan också vara lättare att läsa barnböcker eller läsa om gamla favoriter så jag valde bland annat att lyssna på en bok av Frances Hodgson Burnett.

Men det viktigaste är nog att inte stressa eller försöka pressa sig att läsa. Ingen tidshets på grund av att boken ska tillbaka till biblioteket, uppnå uppsatta läsmål eller att det blir stiltje på bloggen.

Ta det lugnt och gör något annat. Svackan försvinner förr eller senare ändå.

8 Replies to “Lästorka”

  1. Tror inte heller det är bra att pressa sig själv till att läsa. När jag har hamnat i en lässvacka brukar jag läsa mer lättlästa böcker, t.ex. barn eller ungdomsböcker.

    Gilla

  2. Jag tror också att det är viktigt att inte stressa upp sig. Förr eller senare kommer det ju att ge med sig 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s