Fysisk aktivitet

SinnessjuktMåste tipsa om två väldigt bra och intressanta avsnitt av podcasten Sinnessjukt där Christian Dahlström intervjuar psykiatrikern och ekonomen Anders Hansen. Hansen har skrivit den populära boken Hjärnstark: hur motion och tränning stärker din hjärna. Han driver även podden Psykiatrikerna tillsammans med Simon Kyaga där de intervjuar de stora namnen inom området.

I avsnitt ett och två av Sinnessjukt får man veta mer om hur rörelse påverkar vårt psykiska mående, hur det minskar risken för demenssjukdomar och hur mycket träning som krävs för att få effekt. Inspirerande!

2 Replies to “Fysisk aktivitet”

  1. Bra tips! Har en bekant som började jogga efter att ha läst om Hansen. Hon har motionerat sparsamt tidigare i sitt liv och springer nu, i 40-årsåldern, en mil. Hälsan och hjärnhälsan i synnerhet blev en stor motivator för henne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s