Katolska podcasts – del 2

Här kommer andra delen om katolska podcast. Du hittar första delen här och det kommer med all säkerhet bli en tredje del.

Fr. Mike Schmitz

Fader Mike är en smart och rolig katolsk präst som gör korta avsnitt på runt fem minuter om olika ämnen. De är nästan som små predikningar. Det kan handla om allt ifrån sport till kaffe till Frodo och hur Jesus lära kan tillämpas i vår vardag. Om man vill kan man även se samma avsnitt på youtube.

The Catholic feminist podcast

Claire är en ung mamma och traditionell katolik (vilket är motsatsen till de så kallade ”kafeteriakatolikerna” som väljer bort det som inte passar)  som intervjuar intressanta människor om olika ämnen i The catholic feminist podcast. Hon vidgar verkligen ens vyer och visar en annan sorts feminism som man ofta möter i svensk media.

Abiding together

Den här podden hittade jag när Sr. (Sister) Miriam James Heidland var med i Catholic feminist podcast. I Abading together samtalar hon med Michelle Benzinger med Heather Khym om olika ämnen som rör deras tro och liv samtidigt som de dricker kaffe.

CatholicPodcastCollage

The history of the early church podcast

Har du någon gång undrat över vad som hände efter att Jesus uppstått? Vad hände med lärljungarna? Med Maria? Och hur utvecklades kyrkan och vilka personer var viktiga? Det är i alla fall sånt som jag undrat och därför blev jag glad när jag hittade The history of the early church podcast. Där får man en detaljerad lektion i detta och man hittar mycket information i detta ämne på hemsidan.

A rosary companion

Jag har verkligen svårt för att sitta still och be rosenkransen för mina tankar vandrar bara iväg så att jag kommer av mig. Därför använder jag mig av A rosary companion podcast vars avsnitt jag repeterar på mysteriernas olika dagar (jag antar att det sista där var något av ett mysterium i sig för den som inte är bekant med rosenkransen). Det är på engelska och han pratar fort så i början var det svårt att hänga med i bönerna, som jag läser på svenska, men nu går det bra. Här kan du lära dig att be rosenkransen, en mycket gammal böneform där man begrundar Jesus liv och närmar sig Honom genom Jungfru Maria.

Pray more novenas podcast

En novena är en form av bön när man ägnar nio dagar (nej, inte hela dagen 😊) åt att be om en speciell sak ofta genom att be om ett helgons förbön. Med Pray more novenas podcast kan man lätt hålla reda på de olika novenor som finns och Annie är verkligen trevlig. På hemsidan kan man läsa alla böner, lära sig mer om olika helgon och få kontakt med andra troende. Nästa novena handlar om den helige Judas Taddaios och startar 19 oktober.

ChristianJokeJesusCollage

One Reply to “Katolska podcasts – del 2”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s