Återstoden av dagen

If you are under the impression you have already perfected yourself, you will never rise to the heights you are no doubt capable of.

Stevens är butler hos Mr Farraday, en rik amerikan som köpt godset som tillhört en dålig släkt. Han får möjligheten att låna Mr F bil och ta några dagars semester. Han reser mot Cornwall för att fråga om Miss Kenton vill börja arbeta på godset.

IshiguroJag hade höga förväntningar på den här boken, dels för att han precis fått nobelpriset, men också för att jag tyckte mycket om filmen.

Men jag kunde inte komma in i den här boken så efter 40 sidor gav jag faktiskt upp. Tonen vara bara så torr och det blev snabbt irriterande. Dessutom hände ingenting egentligen så det kändes som en oändlig prolog. Och till det kom huvudpersonens funderingar kring reskläder, vad som gör en stor butler och en massa name droppande av för mig okända personer.

Det kändes bara sorgligt att han var så ensam och att arbetet var det enda han hade. Att så mycket kretsade kring att tolka sin arbetsgivares ord och minspel samt att minnas gångna och bättre tider.

Betyg: 0/5

One Reply to “Återstoden av dagen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s