Stenens väktare

Många bra, pålitliga människor skulle nog säga det, sade dem gamle mannen och tittade upp mot stjärnorna, bra människor som kommer leva hela sina liv och bara tro på vad de kan se eller röra vid. Men det finns en värld som är större än denna, och den världen lever efter sina egna lagar.

DavidEddingsGarion växer upp på en gård i Sendarien med tant Pol. Han är en vanlig pojke och är relativt sorglös. Men det finns hela tiden tecken på något annat, något större, som läsaren snappar upp, men som Garion inte förstår.

Plötsligt kommer sagoberättaren Varg på besök och han har allvarliga nyheter. De kan inte längre stanna utan måste ut i världen.

Stenens väktare är första delen i David Eddings klassiska fantasyserie Sagan om Belgarion. Jag läste dem när jag gick på gymnasiet och det var med den som jag insåg att det fanns en hel värld av de fantasifulla böcker som jag snubblat över i enstaka exemplar på biblioteket. Det var lite av en känsla att hitta hem och jag plöjde igenom serien i rask takt.

EddingsPolgaraDrawing

Vi hade den som godnattsaga och barnen hade lite svårt att komma in i handlingen med alla nya namn och länder. Sedan gjorde deras tendens att somna det inte bättre. Så efter ett tag tröttnade de helt på boken och jag läste vidare ensam. Jag tyckte att det var jättekul att läsa om den och det var så mycket som jag hade glömt att det blev spännande trots att det var en omläsning,

Betyg: 4/5

2 Replies to “Stenens väktare”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s