Populism & fakta

Detta klippet, fast jag har för mig att det var en svensk variant, såg jag i början av 00-talet och det fick mig att börja fundera. För jag trodde, som de flesta andra, att Dalai Lama var en mysfarbror och att Johannes Paulus II var en patriarkal gubbstrutt. Döm om min förvåning när alla de citat som jag trodde var påvens kom från Dalai Lama.

JohnPaulIIQuoteInsikten att jag grundade mitt tyckande på något annat än fakta luckrade upp mitt motstånd mot katolska kyrkan. Nu har jag förstått att den helige Johannes Paulus II skrev mycket om kvinnan värde och värdighet. Läs mer om det här:

Jag fortsätter att, så sakteliga, läsa biografin om honom och sörjer faktiskt att jag inte hade vett att uppskatta denne fantastiske man medan han var i livet. Nu gör jag det verkligen och beundrar honom väldigt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s