Odd och frostjättarna

Han tänkte tillbaka på när han gått utan problem och aldrig ägnat en tanke åt vilket mirakel det innebar att sätta den ena foten framför den andra och fösa världen närmare sig själv.

GaimanOdds pappa dog under ett vikingatåg och nu har hans mamma gift om sig med en osympatisk man. Dessutom vill inte vintern släppa taget om landet utan blir bara kallare.

Odd tar sin tillflykt till faderns lilla koja i skogen där han bodde när han fällde träd. En morgon väcks han av en räv som vill att han ska följe efter honom vilket Odd gör. De kommer till en björn som fastnat med sin tass och över dem flyger en örn.

Det visar sig snart att de tre djuren är ytterst ovanliga och kanske är det Odd som kan hjälpa dem, och hela världen, ur knipan.

WinterTreeBirdSnowOdd och frostjättarna var en väldigt bra bok och barnen tyckte verkligen om den. Det var så roligt för tioåringen har tyckt att många av de böcker vi läst den senaste tiden har varit tråkiga. Det ska definitivt bli fler barnböcker av Neil Gaiman!

Gaiman har verkligen byggt upp handlingen på ett sätt som gör boken väldigt spännande och mystisk. Att träda in i Odds vintriga värld fylld med nordisk mytologi var fängslande och oförutsägbart.

Betyg: 5/5

One Reply to “Odd och frostjättarna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s