Amazon & Tolkien

The Lord of the Rings is a cultural phenomenon that has captured the imagination of generations of fans through literature and the big screen,” said Sharon Tal Yguado, Head of Scripted Series, Amazon Studios. “We are honored to be working with the Tolkien Estate and Trust, HarperCollins and New Line on this exciting collaboration for television and are thrilled to be taking The Lord of the Rings fans on a new epic journey in Middle Earth.

HobbitQuoteTolkienDoorAmazon Studios har köpt rättigheten att göra en tv-serie, på flera säsonger, av J.J.R. Tolkiens mer okända historier för Prime Video. Tanken är att man ska utveckla alternativa handlingar och den ska utspela sig före Härskarringen. Det kan även på aktuellt med spin-offserier.

Den stora frågan är bara hur det kommer bli tillgängligt för oss svenskar eller om man bara kommer kunna se den på Amazons Prime Video. Vad jag kunde se verkar det inte finnas pay-per-view, men det kanske ändrar sig. Processen har ju precis börjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s