Mordet på orientexpressen

Igår var jag och såg den nya filmatiseringen av Mordet på orientexpressen. Jag var nyfiken på den, eftersom jag läst boken, men hade inga höga förväntningar.ChristieMovieCollage

Men jag blev väldigt glatt överraskad! Det märktes redan i början av filmen att den var välgjord och att man satsat på både detaljer och de stora svepande vyerna.

Vad jag minns av boken så följer filmen den nästan helt, men det blev aldrig livlöst eller förutsägbart. Det beror helt säkert på att fantastiske Kenneth Brannagh gjort filmen och även gör huvudrollen som Hercules Poirot. Han var faktiskt helt lysande!

Men sedan var ju hela ensemblen full av stjärnor och när de ”presenterades” i filmen blev jag så glad för varje bekant ansikte jag såg. Den ende som var svag var faktiskt Johnny Depp, förvånande nog.ChristieBookSTack

Filmen utspelar sig 1934 så stilen på kläder, inredning och fordon är otroligt elegant och snygg. Klassiskt och precis det som jag är så förtjust i.

Nu hoppas jag på en uppföljande film och jag blev faktiskt sugen på att läsa mer av Agatha Christie.

Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s