Katolska podcasts – del 3

Jag hade aldrig kunnat ana att det fanns så många bra katolska poddar där ute! Här kommer tredje delen i vad som, helt oväntat, blivit en liten serie. Här kan du läsa del 1 och del 2.

The Patrick Coffin Show

Den här podden väjer inte för de ämnen som är kontroversiella i dagens kultur och vill utmana den åsiktstunnel som vi upplever idag. Han är författare, föreläsare och var tidigare programledare på Catholic Answers Live och Catholic Answers Focus. Varje avsnitt har en ny gäst som diskuterar ett nytt ämne och podden blandar allvar med skratt. CatholicPodcastCollage

All Things Catholic

Dr Edward Sri är teolog och skriver böcker, föreläser och bloggar. Hans podd är ganska ny, men avsnitten har bland annat tagit upp rosenkransen, att vara Jesus lärljunge samt skillnaden mellan äkta kärlek och fysisk attraktion.

Catholic Heroes Podcast

När jag började lära mig mer om kristen tro, nästan tio år innan jag blev nyfiken på Katolska Kyrkan, blev jag fascinerad av att det ända sedan urkyrkans tider har funnits fantastiskt modiga, intelligenta, empatiska och starka troende människor som jag aldrig hört talas om förut. Och deras liv var så inspirerande!

Om du vill lära känna dessa människor (och kanske till och med be om deras förbön) så rekommenderar jag Catholic Heroes Podcast som i korta avsnitt sammanfattar det viktigaste om kyrkans omtyckta helgon. Hittills har till exempel S:t Maria Goretti, mannen som syns i headern, S:t Faustina och flera apostlar presenterats.

(Jesuit)ical

Detta är en podd för unga katoliker, men som även tanter som närmar sig 40 gillar. 🙂 De pratar om olika aktuella ämnen och en fast programpunkt är veckans nyheter i den katolska världen. De har även intressanta gäster som de diskuterar med.

JesusChristianJokeCollage.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s