3 = Bra, 6-9 år

Arkeologdeckarna och inkaskatten

– Men gör nåt, skriker han. Vi störtar ju.

HöjerDetta är den andra boken i Dan Höjers serie om kusinerna och deras virrige farbror. I den här åker de till sydamerika för att rädda en inkaskatt som den onde Grävberg vill stjäla. Till sin hjälp har de Valdemars fantastiska uppfinningar.

Allra först vill jag säga att mina barn tyckte om Arkeologdeckarna och inkaskatten så betyget grundas på deras åsikt. Jag tyckte däremot inte om den. Mest för att språket inte flyter utan stundtals är klumpigt. Sedan är boken ologisk och det klarar jag verkligen inte av. Som att de befinner sig i tät regnskog, men att polisbilarna inte har några svårigheter att komma fram till dem.

ForestTreeNatureRoad

En bärande del i intrigen är att en präst har avslöjat något som han hört under bikt. Att göra det innebär att man direkt blir ”avkragad”. Tystnadsplikten är absolut i alla lägen och en präst får inte ens prata med personen om det han hört efteråt utanför biktstolen (vilket man ser ibland i filmer). Och hur troligt är det att en troende människa som vigt sitt liv åt att tjäna Gud begår en grov synd på sin dödsbädd? Inte speciellt, eller hur.

Betyg: 3/5

En reaktion till “Arkeologdeckarna och inkaskatten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s