Ljud & bild, Religion, Samhälle & politik

Kristna förföljs

Jag lyssnade på Birros pod Öppet hjärta när Sanna Lundell var med och hon visade tydligt att hon var arg på honom. Det berodde på att han hade begått det stora brottet att äta lunch med några sverigedemokrater. Det kostade honom jobb och ledde till hot och utfrysning. När Marcus sa att kristna var den mest förföljda gruppen blev Sanna helt paff och visste inte vad hon skulle säga. Det passade uppenbarligen inte in i hennes, och vänsterns, narrativ.

QuoteSaintTeresaCalcuttaChristian

Men Birro har rätt och Open Doors, en organisation som hjälper kristna som förtrycks, beräknar att det under 2017 var 1 207 kristna som dödades för sin tro och att 1 329 kyrkor som attackerades. Men mörkertalet är stort. 250 miljoner kristna utsätts för allvarlig till extrem förföljelse världen över.

Nu har OD släppt sin World Watch List för 2018 där de räknar upp de femtio länder där kristna genomlider värst förföljelse. En gemensam faktor för många av dem är islam (nej, jag är inte islamofob, vilket är en riktigt dålig term för jag tror inte att någon reagerar som vid en fobi när den möter en muslim). Läs och lär av kloke Antikalifen här, här och här.

Här är de tio värsta landen där kristna utstår extrem förföljelse:

  1. Nordkorea
  2. Afghanistan
  3. Somalia
  4. SudanJesusBibleQuoteChristianFlower
  5. Pakistan
  6. Eritrea
  7. Libyen
  8. Irak
  9. Jemen
  10. Iran

Nu är inte jag mycket till resenär, men jag skulle vilja be er som är det att inte åka till någon av länderna på listan. Och varför, rent allmänt, resa till länder som förtrycker minoriteter eller som är diktaturer? Varför ge dem pengar och godkännande? Kan man fördöma Saudi för deras sharialagar och samtidigt resa dit? En tanke bara.

Och bli gärna medlem i Open Doors och stöd kristna världen runt. De har bland annat brevkampanjer och förra månaden skickade jag och sonen ett uppmuntrande brev till en liten flicka i Filippinerna som brännskadats när hennes kyrka attackerades av brandbomber. Hennes kompis dog.

En reaktion till “Kristna förföljs”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s