The Defenders

It was a brilliant idea and the only idea that could have worked. Up above, on the ruined, blasted surface of what had once been a living planet, the leady crawled and scurried, and fought Man’s war. And undersurface, in the depths of the planet, human beings toiled endlessly to produce the weapons to continue the fight, month by month, year by year.

Dick

Alla människor bor under jorden sedan åtta år eftersom kärnvapenkriget mot Sovjet har gjort jordytan obeboelig. Istället sköter robotar av bly kriget åt dem medan människorna producerar vapen i sina bunkrar. Taylor blir ombedd att följa med upp till ytan och där gör de en otrolig upptäckt.

The defenders är en novell av Philip K. Dick och den är det första som jag har läst av honom. Och det gav mersmak! Han byggde upp berättelsen på ett bra sätt och precis när jag trodde att jag skulle få veta mer så sköts det upp lite till vilket, naturligtvis, fick mig att läsa snabbare. Det blev väldigt spännande alltså! Men slutet var tyvärr lite svagt.

Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: