3 = Bra, Fantasy

Svinvinternatt

Att få en utbildning påminde lite om att få en smittsam könssjukdom. Man blev olämplig för en mängd olika yrken, och sedan fick man lust att föra den vidare.

PratchettDet är mycket som händer kvällen före Grisvaktarafton. En lönnmördare förbereder sig för att göra det omöjliga, Ärkekanslern på Osynliga Universitetet ska ta en dusch, guvernanten Susan njuter av ett någorlunda normalt liv och barnen lägger sig tidigt i väntan på Grisefar. Men Grisefar är inte sig själv längre vilket får katastrofala följder.

Att läsa Terry Pratchetts Svinvinternatt kändes helt rätt när snön föll utanför fönstret och julen närmade sig. Boken var väldigt bra med en med en snårig och intressant intrig. Jag fick möta de flesta av Skivvärldens karaktärer och ta del av deras underbart knäppa personligheter. Döden var, som vanligt, min favorit med den förnuftiga Susan som god två.

Betyg: 3/5

En reaktion till “Svinvinternatt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s