5 = Fantastisk!, Science fiction, Tonåring & unga vuxna

Time Riders

– Öh…du menar att tyskarna vann andra världskriget? föreslog Maddy.

– Mer än så, Madelaine; det verkar som om de också erövrade USA.

ScarrowLiam, Maddy och Sal rekryteras från olika platser och tidpunkter för att bli Time Riders. Deras uppdrag är att resa till de tillfällen där tidsresenärer har förändrat det förflutna och gjort så att världen utvecklats annorlunda. Det har bland annat lett till att framtidens New York är en övergiven spökstad.

Time Riders är skriven av Alex Scarrow och än så länge finns det nio böcker i den här serien (de tre första finns på svenska). Det är en häftig berättelse full av fart och de tre huvudpersonernas situation fick mig genast att känna sympati för dem. Samt att de var så unga och fick hantera ett så svårt och farligt uppdrag. De fick verkligen världens öde på sina axlar!OutOfTimeGirlClock

I slutet var den så sanslöst spännande att jag knappt kunde sitta stilla, men det är för svårt att läsa när man hoppar upp och ner. Miljöbeskrivningen var verkligen realistisk och skrämmande! Den här serien ska jag definitivt fortsätta läsa!

Betyg: 5/5

 

 

3 reaktioner till “Time Riders”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s