Stor var Lenin…

Om vi för kommunismens verk skulle behöva utrota nio tiondelar av befolkningen så bör vi inte rygga tillbaka för sådana offer.

Lenin

AbrahamsonStor var Lenin…: en massmördare och hans statskupp är den andra boken av Kjell Albin Abrahamson som jag läst och den var lika bra som den första. Den är argare och med tanke på att den utkom postumt, då Abrahamsson avled i september 2016, så föreställer jag mig att han öste ur sig den sista ilska han hade mot denne man och hans ideologi som förstörde så mycket för så många.

Boken har fått kritik för att den använder antisemiten Jüri Lina som källa, men Abrahamson nämner detta och förklarar att han var intresserad av dennes detaljkunskap och var högst medveten om hans åsikter om judar. Man kan ju använda detaljer som till exempel nazister berättade och sålla bort rasismen så… En annan recension beskriver Abrahamson som ”rabiat antikommunist” vilket är talande. Hur ofta ser vi någon beskrivas som rabiat antinazist? Aldrig, för det ses som självklart att man är det. Varför är det inte självklart att vara emot den ideologi som tagit flest liv och vars grundfilosofi baseras på konflikt och våld?

LeninBokmässaDet förvånade mig, av någon anledning, att det fanns så många kopplingar mellan Lenin och Sverige. Och än idag omhuldas han och kommunismen av vissa svenskar: Lenins barnhörna på bokmässan (var var kulturfolkets protesttåg då? De arga artiklarna där de hotade med att inte delta om hyllningen till Gulags skapare inte togs bort?), Leninbadet (som besökarna verkar tycka är lite kitschigt. Vad sägs om ett Hitlerbad fyllt av nazimemorabilia? Duschen kan nå nya höjder av osmaklighet. Fortfarande lika fnissframkallande käckt?) och motståndet mot en informationskampanj om kommunismens brott. Varför inga ramaskrin över att socialistiska organisationer, som till exempel Ung Vänster, har i sina stadgar att de vill genomföra revolution?

Hyckleriet äcklar och skrämmer mig! Tycker de verkligen att Lenin och andra kommunister var ok eller att övergreppen bara var olycksfall i arbetet (”riktig socialism har aldrig prövats i verkligheten”)? Varför särbehandlas de och varför bortförklaras eller lindas deras brott in?

CommunismLenin

Europe is haunted by a ghost, the ghost of Communism.

När Castro dog hyllades han av politiker världen över och SVT beskrev honom som ”ledare”! Än fler var de vars ord var tvetydiga eller tassade som katten runt het gröt. En diktator som sprang runt med sin bror och Che och avrättade folk!! Vilken revolutionär hjälte!!

Ursäkta min utläggning, men jag är uppvuxen i ett socialistiskt hem, var med i Ung vänster och hade en Che Guevara-t-shirt. Jag har upplevt allt det här inifrån och det var först som vuxen jag började söka upp sanningen (i skolan läste vi inget om det). När jag såg igenom retoriken och såg vad det var som jag romantiserat fick det mig att skämmas!

Detta är en jättebra bok! Läs den!! Och vila i frid Kjell Albin Abrahamson! Tack för din livsgärning.

Betyg: 5/5

Slakta dem!

Lenin

Nedan får du en snabbgenomgång av kommunismens historia och övergrepp:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: