Jordan B. Peterson

PetersonCollageJordan B. Peterson, professor i psykologi vid Torontos Universitet, kastades ut i det internationella rampljuset när han protesterade mot det lagförslag i Kanada som skulle göra det olagligt att använda fel pronomen på transpersoner. Han brännmärktes genast som högerextrem och fördomsfull och jämfördes med Hitler.

När han försökte diskutera saken stod de förorättade och skrek på honom (det verkar vara det politiskt korrekta sättet att diskutera: bestäm dig för att du är moraliskt överlägsen och sedan är det bara att skrika, ljuga, gå till personangrepp och frysa ut). De flesta gjorde sitt bästa för att förstöra hans liv och nu när han är i Australien beter sig vissa som barnungarIntervjun med Cathy Newman och behandlingen av Lindsey Shepard illustrerar inställningen väldigt tydligt. PetersonCollage

Och om det nu är så viktigt att eliminera ord som kan kränka: varför har det inte stiftats lagar mot n-ordet? Peterson vill inte att lagar ska styra vårt språk och framför allt inte när de har sin grund i marxistiska teorier som han inte tror på och slutsatser som inte kan styrkas vetenskapligt.

Han kom nyss ut med boken 12 rules for life och den kommer faktiskt på svenska i runt 4/6! Jag förhandsbeställde den direkt. Hoppas att han kommer till Sverige och föreläser för då skulle jag vilja vara där. Om jag klarar det.

I klippet nedan förklarar han kort den första punkten i sin bok. Om kritikerna kunde lugna ner sig och lyssna på det han säger så skulle de snart märka att han är en klassisk liberal som är mycket intelligent, respektfull och rolig. Och det är därför så många älskar honom.

One thought on “Jordan B. Peterson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s