Böcker på gång

SalmsonBlånatten, den tredje och avslutande delen i Jo Salmson, släpps i mitten av april. Jag gillade verkligen de två första böckerna och ser fram emot den.

Häxmästaren och hans klankrigare närmar sig Demar. 
Ombord på fartyget finns stjärnstenen. Häxmästaren är övertygad om att stenen innehåller en demon, som kan ge honom allt vad han drömt om: Makt att skapa liv, och över själva döden.

I Demar förbereder sig invånarna på striden. Nea och hennes nya vän, klanflickan Bann, hamnar mitt i stridigheterna. Bara de och drakarna kan förhindra att häxmästaren dröm blir verklighet. En gång offrade drakarna allt för att rädda världen. Måste de nu göra samma sak en gång till?

KostovaElizabeth Kostova, som skrev fantastiska Historikern, ger ut sin nya bok 11/4. Den heter The shadow land och handlar om skräck och historiens mörka sidor.

 Alexandra Boyd, en ung amerikanska, har rest till Sofia i Bulgarien i förhoppningen att ett liv utomlands ska läka såren efter hennes avlidne bror. Strax efter att hon landat i den eleganta östeuropeiska staden hjälper hon ett gammalt par in i en taxi och inser alldeles för sent att hon har råkat få med sig en av deras väskor. I den finner hon en urnan med askan efter Stoyan Lazarov. Ett så oersättligt innehåll måste lämnas tillbaka och Alexandra försöker hitta familjen till Lazarov. I sitt sökande uppdagar hon hemligheter kring denna begåvade musiker som blev krossad av den förtryckande regimen, och hon inser också att med sådan kunskap följer en egen fara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s