Sunes sommarstuga

Einar menar att när det kommer en massa folk från främmande länder så kan de ha helt andra idéer om vad som är rätt och fel, och att de inte alls tänker på samma sätt som alla andra.

OlssonJacobssonFamiljen Andersson vill göra något annat än att semestra i Myggträsk och därför köper de en sommarstuga i idyllen Myshult. Men en dag är det stängda pensionatet fyllt av okända människor. Från ett annat land.

Först tyckte jag verkligen om Sunes sommarstuga. Den var mysig. Men sedan var det det här med invandrarna. Det hela var totalt orealistisk i både stort och smått. Som att de nyanlända söta flickorna pratade perfekt svenska.

FlowersBooksTeaDen ende som är emot nykomlingarna är Einar som får tjänstgöra som bokens rasist. Han måste haspla ur sig alla fördomsfulla saker som antirasister tror att rasister tror (och de som inte tycker som De Som Sätter Etiketter eller bara påpekar att det finns problem är naturligtvis rasister).

Jag är väldigt kritisk till att man kryddar barnkultur med politik, oavsett vilken -ism det handlar om. Barn vet inte vad propaganda är och en sådan här bok visar allt i svartvitt utan nyanser. Och vare sig ämnen eller människor är svartvita.

Betyg: 2/5

One Reply to “Sunes sommarstuga”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s