Om

En man, två barn, tre katter och tusentals böcker

MalinStatueBoye

Jag heter Malin och har bokbloggat sedan mars 2013 (äldre inlägg är från en nedlagd blogg). Jag är nördigt förtjust i böcker och bibliotek och min läslista är ändlös, precis som mitt behov av kaffe, lakrits och choklad.

Jag är gift och mamma till två godingar som växer i rasande fart. Till familjen hör också kattden Elsa som är mamma till vildarna Doris och Winston. Vi har tidigare haft Sigge, Gandalf och Sixten och de syns på bloggen.

Jag är rikligt tatuerad, undervisas för att bli katolik och trivs bäst i sommarstugan där jag gärna pysslar i trädgården. Vanligtvis arbetar jag som sjuksköterska inom äldrepsykiatrin, men är nu långtidssjukskriven.

Malin

När jag var 11 år hade jag min första depression och på det följde social fobi och ätstörningar. Jag förstod inte vad som hände mig, saknade ord för att beskriva det och skämdes jättemycket för att jag inte kunde vara som alla andra.

Det var inte förrän i slutet av 2013, när jag var 34 år, som jag diagnosticerades med bipolär sjukdom typ 2. När jag ser tillbaka känner jag igen tecknen, men innan trodde jag att de berodde på att jag var värdelös. Då sjukdomen är ärftlig visade det sig att det fanns fler i släkten som var sjuka.