Om mig

Jag som skriver här heter Malin, är 38 år gammal och har bloggat om böcker sedan mars 2013 (det finns några äldre inlägg från min nedlagda blogg som inte var nischad mot böcker).

2011-10-29 14.10.35Jag är gift, mamma till två godingar och nördigt förtjust i böcker och bibliotek. Till familjen hör också en ung kattdam vid namn Elsa och vi har tidigare haft Sigge, Gandalf och Sixten som tyvärr inte är i livet längre. De syns lite varstans på bloggen, men framför allt här.

Jag arbetar vanligtvis som sjuksköterska (Silviasjuksköterska) inom äldrepsykiatrin, men är tyvärr långtidssjukskriven. Jag är rikligt tatuerad, trivs bäst i sommarstugan på landet samt går i konverteringsundervisning för att bli katolik. Min läslista är ändlös, precis som mitt behov av kaffe, lakrits och choklad.

MalinNär jag var 11 år drabbades jag av min första depression och på det följde social fobi och ätstörningar. Under många år kände jag skam och då jag saknade stöd hemifrån försökte jag hantera det själv. Det gick naturligtvis inget vidare utan handlade mest om att försöka hålla fasaden uppe och överleva. Det var inte förrän i slutet av 2013 som jag diagnosticerades med bipolär sjukdom typ 2. Då det är en ärftlig sjukdom visade det sig snart att jag inte var ensam i släkten om att vara sjuk, men att vi alla höll tyst och led i ensamhet.

Här skriver jag om hur det är att ha bipolär sjukdom och nedan finns länkar med bra fakta om om bipolär sjukdom. Stigmat kring psykisk ohälsa måste försvinna för det leder till stort lidande och kostar liv!

Detta bildspel kräver JavaScript.